Бұл шарап өзінің терең қара-күлгін түсімен, кешкі орман күн сәулесіндей тартымды. Хош иісінде – піскен қарақат, қара қарақат, қара өрік тосабы, орман топырағының нәзік реңкі мен қара шоколад нотасы. Ауа тигенде – лаванда, темекі және жеңіл бальзам реңктері ашылады.
Дәмінде – барқыттай, шоғырланған, айқын жидек денесімен. Қарақат тәттілігі жұмсақ, тұтқыр орман тосабындай, тірі және сергек қышқылдығымен теңдестірілген. Таниндер – жұмсақ әрі дөңгелек. Соңғы дәмі – ұзақ, карамелизделген жидектер, какао және дәмдеуіш реңктерімен.
Бұл тәтті қарақат шарабы қара шоколад десерттерімен, жидекті бисквиттермен, жұмсақ ірімшіктермен және ваниль реңкі бар тағамдармен тамаша үйлеседі. 10–12 °C-та сәл салқындатылған күйде берілсе, орман жидектерінің дәмін толық ашады.