Тәтті ананас шарабы мөлдір, күншуақты алтын түсті және ақ янтарь реңктерімен көз тартады. Хош иісінде – бал шәрбатындағы піскен ананас, лайм қабығы, ақ гүлдер және тропикалық ванильдің нәзік реңкі.
Дәмінде – жарқын әрі шырынды. Алғашқы дәмі – ананас нектарының тәттілігі, барқыттай, кейін жұмсақ цитрусты қышқылдықпен жалғасады, бұл шарапқа сергектік пен үйлесім береді. Текстурасы – жұмсақ, жібектей, кремді реңктерімен. Соңғы дәмінде – карамелизделген жемістер мен кокос реңкі.
Бұл шарап десерт ретінде де, жеміс тарттарымен, жұмсақ ірімшіктермен немесе ананас қосылған балмұздақпен бірге де тамаша үйлеседі. 10–12 °C-та жақсылап салқындатып ұсыну ұсынылады.